Взявши в руки у магазині лаваш, на упаковці знайшла рецепти з його приготуванням. Раніше ніколи не звертала на це увагу. Однак, виявляється, рецепти приготування страв можна побачити на пакетиках із приправами та спеціями, на упаковках різних круп, баночках із соусами…
Тож, набравши в кошик продуктів, вирішила приготувати за рецептом з упаковки: трубочки з лаваша із сиром і яйцями. Треба сказати, вийшло смачно!
Рецепт трубочок-рулетиків виручить у ситуаціях, коли потрібно дуже швидко приготувати смачну закуску, приміром, якщо зненацька заглянули гості. Намічається заплановане застілля або пікнік — цей рецепт теж можна взяти на замітку як один із варіантів закуски. І звісно, вони чудово смакуватимуть на сніданок для гарного початку дня.
- Тонкий лаваш (220 г)
- 4 яйця (2 варених і 2 сирих)
- 100 г твердого сиру
- 2 столові ложки сметани
- 6 столових ложок молока
- зелена цибуля (за смаком)
- кріп (за смаком)
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
- олія
Для начинки варені яйця натерти на великій тертушці. Додати середньо натертий сир і дрібно нарізану зелень. Посолити, поперчити, додати сметану й усе ретельно розтерти. Лаваш нарізати прямокутниками (приблизно по 8х15 см). До речі, зручніше робити це ножицями, а не ножем. На один край лаваша викласти начинку й згорнути в трубочку. Злегка збити сирі яйця й молоко, посолити. Кожну трубочку вмочати в яєчно-молочну суміш і обсмажувати в олії до золотавого кольору з усіх боків.
Порада: щоб завжди мати про запас тонкі лаваші й за необхідності приготувати таку закуску, їх можна заморозити. Купіть заздалегідь 2—3 упаковки лавашів і покладіть у морозилку. Коли захочете готувати, дістаньте й дайте полежати при кімнатній температурі. Відтануть вони швидко, буквально за 20 хвилин.
Ірина ПЕТЧЕНКО. м. Харків.