Раніше смачні та свіжі сочники з сиром продавалися в багатьох шкільних їдальнях. Пам’ятаєте м’яке пісочне тісто та ніжну сирну начинку? Тоді швидше на кухню: ділимося з вами детальним рецептом тих самих сочників з сиром.
Тісто:
* 200 г борошна
* 70 г цукру
* 50 г вершкового масла
* 50 г сметани
* 1 яйце
* чверть чайної ложки гашеної соди
* дрібка солі
Начинка:
* 250 г кисломолочного сиру
* 70 г цукру
* 30 г сметани
* 30 г борошна
* 1 чайна ложка ванільного цукру
* 1 жовток
М’яке вершкове масло розтерти з цукром. Додати яйце, сметану, сіль, перемішати. Додати гашену соду (соком лимона, оцтом), борошно, вимісити ложкою до однорідності. Зліпити тісто руками в грудку. Для начинки сир, цукор і ванільний цукор (можна замінити дрібкою ваніліну) розім’яти ложкою. Жовток покласти в чашку, збовтати, додати до сиру більшу частину жовтка (трохи залишити жовтка для змащування). Також додати до сиру сметану, борошно, і добре перемішати. Тісто розкачати на робочій поверхні товщиною приблизно 7 мм. Кухлем вирізати кола діаметром 8–10 см. Тісто знову зліпити в кулю, розкачати і вирізати кола. Кружечки з тіста трохи розім’яти руками. На половину кола викласти столову ложку з великою гіркою начинки. Трохи розрівняти начинку. Прикрити вільною частиною кола, щоб начинка трохи виглядала. Викласти сочники на деко, застелене пекарським папером. У чашку з жовтком, що залишився, додати чайну ложку води, перемішати. Добре змастити тісто та сирну начинку жовтком. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20–25 хв. до приємного рум’янцю.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.