Груша дика, а запаси домашні - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Груша дика, а запаси домашні

4 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Груша дика, а запаси домашні
0
Поділилося
79
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

 «Минулого літа наша величезна груша під час грози втратила кілька величезних гілок, обвішаних плодами, наче гірляндами. Ми, звичайно, винні самі — потрібно було вчасно зібрати урожай і поставити опори. Через це отримали з неї два відра груш, які були відразу ж з’їдені. А як же наше улюблене варення, компот? Ось тут і пригадала про безрідну дику грушу, що росте на околиці нашого села.

Її плоди у вересні всипають всю землю суцільним килимом. Вона і виручила нас в той неврожайний рік. Варення з дикої груші виходить напрочуд дивовижним — надзвичайного бурштинового кольору, запашне, з легким медовим ароматом. А компот — кислувато-терпкий, ароматний, тонізуючий. Дарма люди не цінують ці скромні плоди! І цьогоріч кілька відер зібрала — не пропадати ж добру!» — з таким захопленням описує переваги дички наша читачка із Запорізької області Ірина ВОЛОВИК і розповідає, як робить заготовки.

ВАРЕННЯ

* 1 кг груш

* 1–1,2 кг цукру

* 1–1,5 склянки води

Груші промити, зрізати хвостики. Акуратно, не пошкодивши плід, вирізати серединку — це нелегка справа, але в результаті у вас буде чудовий десерт без жорсткого насіння і перегородок. Виходить ціла груша, але з отвором. Викласти в таз, залити водою так, щоб покрила плоди. Поставити на плиту, коли закипить, варити на слабкому вогні 10–15 хв., щоб стали м’якими. Зварити у великій каструлі сироп з води і цукру, щоб крупинки розчинилися. Груші дістати шумівкою і викласти в сироп. Тепер варити в кілька прийомів. Перший раз тримати на слабкому вогні 20–25 хв. від моменту закипання. Коли охолонуть, знову проварити 20–25 хв. Залишити на ніч. За цей час вони просочаться сиропом. Наступного дня знову проварити стільки ж часу і відразу ж розкласти в стерилізовані банки, закрити під ключ.

КОМПОТ

Підготовлені груші без хвостиків укласти в 3-літрові банки, заповнюючи наполовину. Залити окропом по вінця, накрити кришкою, залишити на 20 хв. Злити воду з банок, знову закип’ятити і залити груші, залишити на 20 хв. Після цього для сиропу знову злити воду з банок, всипати цукор (на одну 3-літрову банку 250 г цукру). Закип’ятити до розчинення крупинок, залити сиропом груші і відразу закрити під ключ.

Заготовки зберігати в темному прохолодному місці.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Особливості збирання квасолі

Наступна публікація

Проти розкльовування -- яйце-обманка

Схожі публікації

Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Наступна публікація
Проти розкльовування — яйце-обманка

Проти розкльовування -- яйце-обманка

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025

Останні публікації

Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти