Якщо продукти в холодильнику швидко псуються чи підмерзають, на стінках утворюється конденсат — передусім слід переконатись, чи правильно виставлена температура.
Залежно від зони всередині холодильника температурний режим може коливатися, та ідеальна температура має бути в межах від +3 до +5 градусів. У морозильнику — -18 або ще нижче. Найхолодніша зона — на полиці, найближче розташованій до морозильної камери та біля задньої стінки. Досвідчені господині знають це і кладуть туди продукти, які треба зберегти якомога довше.
Щоб виміряти температуру, налийте в склянку воду, опустіть туди звичайний градусник і поставте в центрі холодильника на середній полиці. Бажано, щоб він був порожній. Залиште склянку на всю ніч, намагаючись не відчиняти дверцята. Вранці подивіться, що показує градусник. Температуру в морозильній камері можна виміряти за допомогою вуличного термометра.