Відбивні з баклажанів - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Відбивні з баклажанів

25 Серпня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Відбивні з баклажанів
0
Поділилося
583
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Якщо любите баклажани, але рулетики з усілякими начинками й овочева ікра вам вже встигли набриднути, пропонуємо приготувати відбивні з баклажанів. І на вигляд, і за смаком вони нагадують ніжні курячі відбивні. Якщо баклажани доповнити картопляним пюре або свіжими овочами, улюбленим соусом, кетчупом і зеленню, то вони послужать повноцінною самостійною стравою.

* 2 середні баклажани

* борошно (для обкачування)

* 2 яйця

* панірувальні сухарі (для панірування)

* 2–3 зубчики часнику

* сіль (за смаком)

* чорний мелений перець (за смаком)

* олія (для смаження)

З баклажанів зрізати хвостики і шкірочку. Нарізати довгими пластинами завтовшки приблизно 1 см. Оскільки іноді баклажани трапляються з гірчинкою, то скибочки потрібно вимочити в сольовому розчині (на 1 л води — 1 столова ложка солі) протягом 10–15 хв. Або присипати сіллю і залишити на цей саме час. Коли з м’якоті почне виділятися сік, скибочки промити і просушити на паперовому рушнику. Кожну пластинку баклажана злегка відбити молоточком для м’яса або звичайною качалкою. Потім натерти подрібненим часником. Для панірування в широку тарілку вбити яйця і злегка збовтати з дрібкою солі і перцем. В іншу тарілку насипати панірувальні сухарі (за бажанням, можна додати до них духмяні трави за смаком або трохи паприки, яка додасть красивого кольору). Окремо насипати борошно для обкачування. Кожен шматочок баклажана обкачати в борошні, зайве струсити. Потім занурити в яєчну бовтанку, щоб були повністю покриті. Потім ретельно обкачати кожну скибочку з обох боків в сухарях. Зайве також струсити, щоб при смаженні не горіли. Сковороду з олією добре розігріти. Обсмажити відбивні по 4–5 хв. на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки. Зняти зі сковороди і обов’язково викласти на паперовий рушник, оскільки баклажани сильно всотують жир. Соус до них підбирайте за смаком, думаємо, з ними дуже добре смакуватиме сметана або майонез з великою кількістю подрібненої зелені.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Чеканку винограду важливо зробити в серпні

Наступна публікація

Вічнозелений самосил

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Вічнозелений самосил

Вічнозелений самосил

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти