Салат зі свіжої капусти з вареним буряком — він не лише смачний, а ще й приготовлений з доступних продуктів. До того ж дуже корисний.
- половина середньої головки капусти
- невеликий варений буряк
- невелика морквина
- невелика цибулина
- велике яблуко (кисло-солодке)
Заправка:
- 2 столові ложки соку лимона
- чайна ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі (або за смаком)
- олія (за смаком)
Тонко нашаткувати капусту. Моркву натерти соломкою. Заздалегідь відварений буряк також натерти соломкою. Цибулину нарізати дуже тонкими півкільцями. У миску викласти капусту, цибулю і моркву. Посолити. Все перетерти руками. Додати свіжовичавлений сік лимона. Всипати цукор. Наприкінці додати буряк, перемішати. Яблуко крупно натерти. Додати в салат. Засмачити салат олією і добре перемішати.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.