Цю страву можна вважати і пирогом, і запеченою із м’ясом картоплею із золотавою скоринкою з тіста, але у будь-якому разі — це неймовірна смакота. Звичайно, якщо любите картоплю. Чудовий приклад того, як із найпростіших і доступних інгредієнтів можна створити щось незвичайне і святкове. Гості точно попросять рецептик! Перевіримо?
- 7 картоплин
- яйце
- 300 г курячого філе
- 2 цибулини
ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
- 2 яйця
- 100 г сметани
- 100 г майонезу
- 0,5 чайної ложки гашеної оцтом соди
- 4 столові ложки борошна
Картоплю почистіть, наріжте тоненькими кружальцями, посоліть і перемішайте з яйцем. Дрібно наріжте філе, посоліть і притрусіть спеціями. Тонкими напівкружапьцями наріжте цибулю. Форму для запікання змастіть олією і притрусіть меленими сухарями. На низ викладіть картоплю, потім м’ясо. Можна зробити ще один шар з обсмажених грибів або взагалі замінити м’ясо грибами. Зверху — цибуля.
Для заливки з’єднайте сметану і майонез, додайте соду і борошно. Все перемішайте і рівномірно вилийте на цибулю. Поставте у розігріту духовку і випікайте 50 хв.
Пиріг чудово смакує з різними соусами й овочевими салатами.
Олена КОСТЮЧЕНКО.