За цим рецептом добре готувати рибу, яка після смаження виходить сухою. Таким чином можна «облагородити» і переморожену рибу, яку складно приготувати смачно. У молоці можна тушкувати як рибні тушки, так і філе.
- 700–800 г риби (тріска, минтай, хек)
- середня цибулина
- близько 300 мл молока
- борошно
- олія
- сіль
Рибу нарізати великими шматками і посолити. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Рибу обкачати в борошні, обсмажити на розігрітій олії з одного боку до рум’яної скоринки. Перевернути обсмаженим боком догори, а всі вільні місця заповнити цибулею. Залити молоком так, щоб воно повністю покрило рибу. Соус можна й не досолювати, якщо риба одразу була добре посолена, сіль піде і в молочний соус. Дати молоку закипіти, зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою. Тушкувати на слабкому вогні, доки молоко загусне до консистенції соусу, а цибуля майже розчиниться (близько 10 хв.). При подачі рибу полити соусом, в якому вона тушкувалась.
Діана ШЕПЕЛЬ.