Зазвичай глінтвейни готують на основі вина — це гарячі напої, ароматизовані спеціями та фруктами, що дуже підходять для зими. Але не всім можна алкоголь, хтось за кермом, хтось із дітьми, але багато хто хоче взяти в дорогу чи на прогулянку щось зігріваюче та смачне. Пропоную приготувати глінтвейн на основі вишневого соку та чорного чаю. Я, наприклад, люблю такий напій брати в лазню чи на прогулянку в ліс.
- 300 мл вишневого соку
- 200 мл води
- 1–2 чайної ложки розсипного чорного чаю
- 1 паличка кориці
- корінь свіжого імбиру (2 см)
- 2 бутони гвоздики
- 2 шт. кардамону
- 1 зірочка бадьяна
- мед (за смаком)
- 1 середній апельсин
Чорний чай заварити окропом, укутати, дати настоятися 5 хв. Вишневий сік (можна зварити насичений компот із заморожених вишень) налити в каструлю. Додати всі спеції. Імбир і апельсин нарізати скибочками. Поставити на вогонь і дати закипіти. Зняти з вогню, накрити кришкою, укутати каструлю. Дати настоятися 15 хв. В ароматний вишневий сік влити чай через ситечко. За смаком додати мед. Якщо збираєтеся на прогулянку в ліс або парк, налити в термос. Я зазвичай ще підігріваю напій, бо він стає не дуже гарячим.
Станіслава КОХАНЧУК. м. Чернівці.