Завдяки чорниці мафіни виходять соковитими і мають легку кислинку.
* 150 г вершкового масла або маргарину
* 150 г цукру
* 4 яйця
* 2 чайні ложки розпушувача (або чайна ложка гашеної соди)
* 250–300 г борошна
* 200 г чорниць
Розм’якшене масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити некруте тісто. Ягоди помити, викласти на паперовий рушник, щоб просохли. Додати до тіста, акуратно перемішати. Формочки змастити маслом і викласти в них тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 30 хвилин. Потім дати охолонути, вийняти з формочок і притрусити цукровою пудрою.
За бажанням можна випікати в великій формі, тоді час приготування збільшується до години.
Діана ШЕПЕЛЬ.