Тісто омлетне, тобто містить яйця, молоко і борошно. Але білки збивають окремо, тому десерт виходить пишним і легким. На смак нагадує бісквітний млинець, але значно ніжніший.
- 2 яйця
- 80 г борошна
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- 130 мл молока
- 2 столові ложки цукру
- вершкове масло
- цукрова пудра для присипки
Яйця розділити на білки і жовтки. До білків додати сіль і збити на дуже щільну піну міксером. Жовтки з’єднати з цукром, додати ванілін, тепле молоко. Збити вінчиком до розчинення цукру. Додати борошно. Перемішати або збити міксером на невисокій швидкості, щоб не залишилося грудочок. У тісто в 2–3 прийоми ввести збиті білки. Акуратно перемішати вручну, але ні в якому разі не збивати міксером, щоб не осадити тісто. У сковороді розігріти трохи вершкового масла. Перелити тісто в сковороду. Накрити кришкою. Смажити на маленькому вогні близько 7–8 хв., доки верх майже «схопиться», а знизу утвориться рум’яна скоринка. Потім перевернути на інший бік і смажити ще 3–4 хв., але без кришки. Коли омлет підрум’яниться з обох боків, надрізати зверху гострим ножем, намічаючи порційні шматочки, а потім розділити їх за допомогою лопатки. У довільному порядку розкласти маленькі шматочки вершкового масла. Перед подачею притрусити десерт цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.