Суп ніжної консистенції з обсмаженими печерицями має яскравий вершковий смак і чудовий аромат.
- 300 г печериць
- 4–5 середніх картоплин
- 200 г курячого філе
- 2 сирка типу «Дружба»
- середня цибулина
- суміш вершкового масла та олії
- 0,5 столової ложки солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
М’ясо залити 1,3–1,5 л води, трохи посолити, поставити на вогонь. Варити з моменту закипання 20 хв. Цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати пластинками. Картоплю — невеликими кубиками. Куряче філе дістати з бульйону, нарізати невеликими кубиками. На сковороді розігріти суміш масла й олії. Покласти цибулю, смажити приблизно 5 хв. до м’якості. Додати гриби (можна брати не лише печериці, з лісовими буде ще смачніше), перемішати, готувати до випаровування вологи. В кінці трохи посолити, поперчити. Бульйон довести до кипіння, покласти картоплю. Варити 10–15 хв. до м’якості картоплі. Додати в каструлю гриби з цибулею, варити 5 хв. Покласти філе. Додати сирки, нарізані довільно, щоб швидше розчинилися. Суп поперчити, в кінці за необхідності досолити.
Діана ШЕПЕЛЬ.