Це щось середнє між гуляшем і м’ясом з овочами в соусі. Завдяки великій кількості паприки (звідси й назва) розкриваються сильні аромати. М’ясо можна брати будь-яке: у поєднанні з густим соусом воно виходить настільки ніжним, що тане в роті.
- 1 кг м’яса
- 250 г сметани
- склянка густого томатного соку
- 5—6 зубчиків часнику
- 4 помідори
- 2—3 солодких перчини
- 2 цибулини
- 3 столові ложки меленої паприки
- олія
- столова ложка з верхом борошна
- дрібка червоного гострого перцю
- сіль, чорний мелений перець, зелень за смаком
Цибулю подрібнити, м’ясо нарізати шматочками, перець очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками. Помідори на кілька секунд опустити в окріп, зняти шкірочку, подрібнити у блендері. У глибокій сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Покласти м’ясо, злегка обсмажити, додати солодкий перець і помідори. Влити томатний сік, пропущений через прес часник, паприку, сіль, чорний і червоний перець, рублену зелень. Тушкувати паприкаш на середньому вогні близько ЗО хв. До сметани додати борошно, добре розтерти, влити в паприкаш, готувати на слабкому вогні близько 10 хв.