Крем-суп із гарбуза, солодкого перцю, помідорів з цибулею та часником. Усі овочі запікають у духовці та перебивають на пюре — виходить густий і насичений смаком гарбузовий суп.
- 500 г гарбуза
- 1 велика солодка перчина
- 2 середні помідори
- 1 середня головка часнику
- 1 середня цибулина
- 2 столові ложки олії
- 100 мл вершків (20%)
- сіль
- чорний мелений перець
- 200 мл овочевого бульйону
- гарбузове насіння та сухарики (для подачі)
Гарбуз разом зі шкіркою нарізати крупно, видалити насіння. Цибулину розрізати на 4 частини. Головку часнику розрізати навпіл. Перець і помідори залишити цілими. Овочі викласти у форму для запікання, полити олією, посолити. Запікати в духовці при температурі 190 градусів приблизно 30–40 хв. до повної готовності.
Ложкою вибрати м’якоть із гарбуза, у перцю видалити плодоніжку та насіння, зняти шкірочку. Помістити в каструлю гарбуз, перець, помідори, цибулю та вичавлений запечений часник. Подрібнити блендером.
Влити бульйон, щоб вийшла консистенція супу, а також вершки для ніжного вершкового смаку. Дати закипіти, посолити, поперчити.
Подавати гарбузовий крем-суп із сухариками, притрусивши підсмаженим гарбузовим насінням.