Гарбуз і сочевиця чудово поєднуються. Червона сочевиця швидко вариться, суп виходить густим і ситним. А копчені реберця роблять аромат страви особливо яскравим.
На 1,7 л води:
- 700 г копчених реберець
- 0,5 кг м’якоті гарбуза
- 120 г червоної сочевиці
- 4 середні картоплини
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- олія
- 0,5 чайної ложки солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 3–4 горошини духмяного перцю
- 1 середній лавровий листок
Реберця розрізати на шматочки (по 2 реберця). Картоплю та гарбуз нарізати середніми кубиками. Цибулину — дрібними кубиками. Морквину середньо натерти. Зелень посікти.
Ребра викласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь. Варити 20 хв. після закипання.
У сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю до легкої золотавості. Додати моркву, тушкувати разом до м’якості.
Додати в каструлю картоплю, гарбуз, лавровий листок і перець горошком. Варити 10 хв. Всипати сочевицю, викласти засмажку. Варити все разом 10 хв. Посолити, поперчити, додати зелень. Потримати на слабкому вогні ще 5–7 хв. Зняти суп з плити і дати настоятися під кришкою хвилин 10.