Хліб виходить з дуже тонкою хрусткою скоринкою, приємним ароматом і ніжною м’якушкою. А який же він смачний із овочевою ікрою!
- 18 г свіжих дріжджів
- 350 мл кефіру
- 550 г борошна
- 3 яєчні жовтки
- 1,5 столові ложки олії
- 1 столова ложка цукру
- 1,5 чайні ложки солі
У теплому кефірі розчинити дріжджі та цукор. Додати жовтки кімнатної температури та сіль. Поступово всипати борошно, замісити тісто протягом 10 хв. Наприкінці додати олію, ще раз вимісити. Викласти в змащену олією миску, накрити плівкою. Поставити в тепло на 1 год. Далі тісто трохи вимісити, залишити ще на 1 год. в теплі.
Форму для випічки застелити пергаментом. Викласти сформований хліб. Залишити на 30 хв. для підйому, прикривши рушником. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати хліб близько 40–45 хв.
Дістати з духовки, дати охолонути на решітці, прикривши рушником.