Способів приготування малосольних огірків існує безліч. Пропоную варіант з використанням сильногазованої мінеральної води. Це один із секретів не лише швидкого приготування малосольних огірків, а й їх хрустких властивостей. Дуже рекомендую саме цей рецепт простої, швидкої та смачної холодної закуски — не пошкодуєте!
- 1 кг невеликих огірків
- 1 л сильногазованої мінеральної води
- 2 столові ложки солі
- 10 зубчиків часнику
- 10 зонтиків кропу
Беремо відповідний посуд для засолювання — у мене це глибокий прямокутний контейнер із кришкою. На дно кладемо половину зонтиків кропу, які миємо холодною проточною водою. Потім укладаємо половину очищених зубчиків часнику, які потрібно нарізати тонкими пластинками. Наприкінці — огірки. Кінчики з обох боків я обрізаю. Накриваємо огірки кроповими зонтиками і скибочками свіжого часнику.
Відкриваємо пляшку сильногазованої мінеральної води, розводимо в ній сіль так, щоб кристали розчинилися, але при цьому гази не вийшли. Для цього найзручніше відлити близько 100 мл води у склянку, розчинити в ній сіль, а потім з’єднати все з рештою мінералки. Заливаємо огірки розчином, накриваємо ємність кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу.
За цей час малосольні огірочки будуть готові, але рекомендую потримати в холодильнику ще 10–12 год.
Зі смаженою або запеченою картоплею, під шашличок — це просто блаженство!
Людмила БОРИСЕНКО. Житомирська обл.