Бісквітно-пісочний торт «Каприз панянки» - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Бісквітно-пісочний торт «Каприз панянки»

12 Червня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Бісквітно-пісочний торт «Каприз панянки»
0
Поділилося
367
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Пісочний корж надає торту незвичайної нотки та робить несхожим на інші подібні десерти. А вершковий крем і полуниця — це просто солодкий сон гурмана! Незважаючи на довгий список інгредієнтів, робити торт нескладно. Зручно завчасно підготувати коржі та полуничний кисіль, а збирати його наступного дня.

Діаметр 22—24 см (вага близько 1,7 кг)

Пісочне тісто:

  • 120 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • 25 г цукру

Бісквіт:

  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г борошна
  • 25 г крохмалю

Сироп:

  • 150 мл води
  • 70 г цукру

Полуничний кисіль:

  • 200 г полуниці
  • 10 г крохмалю + 2 столові ложки води
  • 50 г цукру

Вершковий крем:

  • 600 г вершків (33%)
  • 8 г желатину (швидкорозчинного)
  • 2—3 столові ложки води (для желатину)
  • 60 г цукрової пудри
  • 300 г полуниці
  • полуниця (для оздоблення)

ГОТУЄМО

1. Для пісочної основи до борошна додати шматочки холодного масла, розтерти на крихту. Додати цукор, ваніль, сіль, перемішати. Ввести жовток, швидко замісити тісто. Перекласти у форму, застелену пергаментом (22—24 см). Розрівняти тісто. Поставити в холодильник на 30 хв. Випікати при 200 градусах 1 —15 хв. до легкої рум’яності. Дати трохи охолонути у формі. Обережно перенести корж на таріль, де збиратимете торт.

2. Для бісквіта відділити білки від жовтків. Збити міксером білки на пишну піну. Поступово всипати цукор, збити на щільну піну. Ввести до білків по одному жовтки, трохи збити. Борошно змішати з крохмалем і поступово всипати до яєчної суміші, трохи збиваючи. Перекласти в застелену пергаментом форму, розрівняти. Випікати при 180 градусах 35 хв. Готовність перевірити шпажкою. Дістати з форми. Дати охолонути на решітці. Розрізати на 2 коржі.

3. Для киселю полуницю подрібнити, всипати цукор, перемішати. Довести до кипіння. Крохмаль розвести водою, влити до полуниці. Варити до загусання. Дати охолонути.

4. Для сиропу-просочення бісквітів воду з’єднати з цукром, довести до кипіння, дати охолонути.

5. Полуницю для прошарку (промиту та просушену) розрізати навпіл.

6. Желатин залити водою, залишити набухати. До холодних вершків додати пудру, збити до стійкої маси. Желатин на мінімальній температурі прогріти на плиті до розчинення. Додати до нього столову ложку вершків (щоб урівноважити температуру). Тоненькою цівкою влити до збитих вершків, трохи збиваючи до однорідності. Збирати одразу, щоб желатин не встиг застигнути.

ЗБИРАЄМО ТОРТ

7. Половину крему перекласти в кондитерський мішок. На пісочний корж надіти кільце від роз’ємної форми для торта. По верху коржа викласти бортик з вершкового крему. Всередину вершкового бортика викласти кисіль.

8. Накрити бісквітним коржем. Просочити бісквіт сиропом. Викласти 300 г полуниці зрізом донизу. Заповнити кремом спочатку проміжки між полуницею, а потім викласти зверху, розрівняти.

9. Накрити другим бісквітом, просочити сиропом. Зняти кільце. Змастити верх і боки торта кремом, що залишився. Зробити фігурне оздоблення з крему за допомогою насадки-зірочки.

10. Поставити на ніч у холодильник. Перед подачею на стіл прикрасити часточками полуниці.

Попередня публікація

Чим хворіють кабачки?

Наступна публікація

Якщо виникли проблеми під час проходження військово-лікарської комісії, звертайтесь на гарячі лінії

Схожі публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Домашній пиріг із ревенем
Кухонні університети

Домашній пиріг із ревенем

11 Червня, 2025
Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски
Кухонні університети

Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски

10 Червня, 2025
Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Наступна публікація
Якщо виникли проблеми під час проходження військово-лікарської комісії, звертайтесь на гарячі лінії

Якщо виникли проблеми під час проходження військово-лікарської комісії, звертайтесь на гарячі лінії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

16 Червня, 2025
У Франції планують заборонити використання екранів для дітей до трьох років

У Франції планують заборонити використання екранів для дітей до трьох років

15 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025

Останні публікації

Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

Леся Нікітюк офіційно підтвердила свою вагітність

16 Червня, 2025
У Франції планують заборонити використання екранів для дітей до трьох років

У Франції планують заборонити використання екранів для дітей до трьох років

15 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти