Пресоване під банкою м’ясо готується просто, виходить смачно. Таку шинку можна готувати з курки, індички або качки.
- 2 кг качки (або курки, індички)
- 1 велика цибулина
- 1 столова ложка солі
- 1 великий лавровий листок
- 10 г желатину (швидкорозчинного)
- 100 мл бульйону
- 5 зубчиків часнику
- 7—10 горошин чорного перцю
Качку розрізати на невеликі частини (грудку та ніжки, для економії, можна використати для інших рецептів, а для цього — решту). Викласти м’ясо в каструлю, залити водою. Додати цибулю, сіль, перець і лавровий листок. Поставити на вогонь, готувати 1,5 год. з моменту закипання. Дати м’ясу охолонути, дістати з бульйону, відділити від кісток (виходить приблизно 700—800 г). Відлити 100 мл бульйону, в якому варилась качка.
Довести до кипіння, зняти з вогню, всипати желатин, ретельно перемішати до розчинення. Сюди ж додати вичавлений часник, перемішати. Вилити желатинову суміш до м’яса — рідини не має бути забагато. Прямокутну форму (контейнер чи форму для кексу, хліба) застелити харчовою плівкою. Викласти м’ясо, ретельно ущільнити. Накрити плівкою, покласти дощечку, на неї — літрову банку з водою, яка слугуватиме пресом й ущільнить шинку. Поставити в холодильник. Залишити до повного охолодження, краще — на ніч. Готова шинка виходить пружною, добре нарізується шматочками.