Смачний і ситний сирний пляцок на сковорідці. Ідеально до сніданку, на перекус чи вечерю. За бажання можна додати шинку, курку, гриби, солодкий перчик, зелень.
- 3 середні яйця
- 100 г сметани (3—4 столові ложки)
- 100—150 г твердого сиру
- приблизно 80 г борошна (3—4 столові ложки)
- спеції (за смаком)
- олія (для смаження)
Температура продуктів не має особливого значення. Усе готується дуже швидко, тому на сковорідку можна одразу додати столову ложку олії та поставити розігріватися. У миску розбити яйця. Додати сіль за смаком, а також улюблені приправи. Замість сухих спецій можна додати свіжу зелень. Викласти сметану (жирність значення не має). Усе перемішати віночком до однорідності. На великій тертушці натерти сир (також можна взяти навпіл твердий і кисломолочний). Додати до яєчної маси. Поступово всипати борошно, перемішати. Викласти тісто на розігріту сковорідку (діаметр 24 см), розподілити. Накрити кришкою, готувати на вогні нижче середнього. Пляцок має підрум’янитися знизу та «схопитися» зверху. Щоб його перевернути на інший бік, накрити сковорідку пласкою тарілкою. Перевернути пляцок на неї. Потім повернути на сковорідку — так він не розпадеться.
Смажити до рум’яності, не накриваючи кришкою. Пляцок смачний і в холодному, і в гарячому вигляді. Сир зверху засмажується, і утворюється хрумка скоринка.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.