У цій заготовці смачна не лише слива, а й маринад, яким можна поливати м’ясо перед запіканням.
Маринад на 3 кг слив:
- 1,2 кг цукру
- 250 мл оцту (9%)
- 3 лаврові листки
- 10 горошин чорного перцю
- 10 шт. гвоздики
- 1 чайна ложка кориці (без верху)
1-й день. Для рецепта обирайте пружні сливи зі щільною м’якоттю. Кожну глибоко наколоти в 3—4 місцях. Скласти в емальовану каструлю. Для маринаду в каструлю налити оцет, додати цукор і всі спеції, крім кориці. Довести до кипіння — цукор має розчинитися. Маринаду виходить небагато, але сливи потім пустять сік, і рідини буде більше. Киплячим маринадом залити сливи, щоб були повністю вкриті. Накрити кришкою і залишити на ніч за кімнатної температури.
На 2-й день маринад злити, довести до кипіння. Киплячим залити сливи. Залишити на ніч.
На 3-й день маринад знову злити, скип’ятити. У киплячий додати корицю, проварити 2 хв. Гарячим маринадом знову залити сливи. Залишити на 3 доби під кришкою.
Через 3 доби сливи разом із маринадом довести до кипіння. Варити не більше 5 хв. на дуже слабкому вогні (при сильному кипінні вони можуть потріскатися).
Гарячими розкласти в стерилізовані банки, закрити під ключ. Перевернути, укутати до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.