До риби та м'яса: грузинський соус ткемалі на зиму - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

До риби та м’яса: грузинський соус ткемалі на зиму

16 Вересня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
До риби та м’яса: грузинський соус ткемалі на зиму
0
Поділилося
84
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ткемалі готують на основі слив, додаючи гострий перець, часник і пряні трави. Соус виходить кисло-солодким, з пікантним смаком та насиченим ароматом. Зазвичай для приготування обирають соковиті сливи з кислинкою.

На 1 л готового соусу:

  • 1 кг слив
  • 1 середня головка часнику
  • 0,5 склянки води
  • 15 гілочок кінзи
  • 1 гострий перець
  • 3—4 чайні ложки солі
  • 10 гілочок м’яти або меліси
  • 2 чайні ложки хмелі-сунелі
  • 1 столова ложка цукру

Зі слив видаліть кісточки. Перекладіть у товстостінну каструлю та залийте водою. Додайте цукор і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь. М’яту та кінзу дрібно порубайте. Часник подрібніть, а з гострого перцю видаліть плодоніжку і теж дрібно наріжте. Варіть сливи 30 хв., а потім подрібніть блендером до однорідності. Додайте хмелі-сунелі. Після — подрібнений часник, зелень кінзи і м’яти та гострий перець. Варіть ще 10 хв. Гарячим розлийте у стерилізовані банки. Закрийте під ключ. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Висаджувати тюльпани восени можна навіть у жовтні

Наступна публікація

Про виїзд чоловіків-студентів за кордон

Схожі публікації

Курячі битки «Як піца»
Кухонні університети

Курячі битки «Як піца»

7 Липня, 2025
Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Наступна публікація
Про виїзд чоловіків-студентів за кордон

Про виїзд чоловіків-студентів за кордон

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Курячі битки «Як піца»

Курячі битки «Як піца»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Курячі битки «Як піца»

Курячі битки «Як піца»

7 Липня, 2025
Чому не діють гербіциди?

Чому не діють гербіциди?

7 Липня, 2025
Чи всі укуси комах потрібно лікувати?

Чи всі укуси комах потрібно лікувати?

7 Липня, 2025
Нові правила в дистанційному навчанні

Нові правила в дистанційному навчанні

7 Липня, 2025

Останні публікації

Курячі битки «Як піца»

Курячі битки «Як піца»

7 Липня, 2025
Чому не діють гербіциди?

Чому не діють гербіциди?

7 Липня, 2025
Чи всі укуси комах потрібно лікувати?

Чи всі укуси комах потрібно лікувати?

7 Липня, 2025
Нові правила в дистанційному навчанні

Нові правила в дистанційному навчанні

7 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти