Цей рецепт простий і доступний. Дітям подобається й процес приготування льодяників, і, звісно, результат. У дитинстві ми часто їх робили, а нині, коли згадала про них, переконалась, що й нині малюкам це цікаво.
* 300 г цукру
* 150 мл води
Замість води можна використовувати фруктовий сік – він дає красивий колір. Помістіть у невелику металеву каструльку воду з цукром. Поставте на повільний вогонь і постійно помішуйте, поки сироп набуде потрібної консистенції. Ознака готовності – пухирці з дна каструлі. Не чекайте, поки сироп стане коричневим. Розлийте карамель у форми, змащені олією. Коли льодяник почне застигати, встроміть у нього паличку. Якщо форми немає, льодяники виливають на тарілку, змащену олією. А коли застигнуть, знімають ножем. Якщо у вас є пергаментний папір чи силіконовий килимок, викладіть на них суміш акуратними калюжками та встроміть зубочистки – вийдуть льодяники на паличці. З такої поверхні зняти їх іще легше. До речі, в продажу є силіконові форми для льодяників.
Людмила РОМАШКО.