Готувати млинці з гарбуза трохи довше, ніж звичайні. Адже гарбуз спочатку потрібно відварити або запекти. Проте ж який результат! Сонячні гарбузові млинці на заварному тісті — м’які, ніжні та тоненькі!
- 200 г гарбузового пюре
- 300 мл кефіру
- 300 мл окропу
- 2 яйця
- 300 г борошна
- 3 столові ложки цукру
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка соди
- 2 столові ложки олії
- олія (для смаження)
- вершкове масло (для змащування)
Гарбуз (близько 250 г) відварити в невеликій кількості води. Відвар злити. Зробити пюре, відміряти 200 г. У кефір кімнатної температури (заздалегідь дістати з холодильника) додати соду, перемішати, аби її погасити. Потім викласти гарбузове пюре, додати яйця, сіль, цукор і ваніль. Збити на однорідну масу. Всипати просіяне борошно. Перемішати віночком, щоб не було грудочок. Влити крутий окріп і одразу ж дуже швидко перемішати. Влити олію. Тісто виходить за консистенцією трохи густішим, ніж на звичайні млинці.
Випікати на змащеній олією сковороді, як і звичайні млинці, по 1—2 хв. з кожного боку. Готові млинці змастити вершковим маслом.
Порада: якщо розрізали великий гарбуз, залишки натріть на великій тертушці, розкладіть по невеликих пакетиках і відправте в морозилку. Зручно використовувати, наприклад, для приготування каш, запіканок, начинок пиріжків.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.