Макарони вже давно не варю! Готую їх на сковороді, без попереднього відварювання, в сирно-молочному соусі. Страва виходить ситною та апетитною, можна подавати навіть без м’яса. Онуки смакують бабусиними макарошками за обидві щоки!
- 200 г макаронів
- 1 плавлений сирок
- 500 мл молока
- 1—2 столові ложки олії
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Сковорідку розігріваю, наливаю олію, викладаю сухі макарони. Помішуючи, обсмажую близько 3 хв. Далі наливаю гаряче молоко та кладу зверху кубики плавленого сирка. Додаю сіль і спеції за смаком (кількість солі залежить від сирка — він може бути слабо або сильно солоним). Накриваю сковорідку кришкою та готую на маленькому вогні 10—15 хв. Час готування залежить від макаронів — з м’яких або твердих сортів пшениці. У процесі 1—2 рази перемішую. Молоко майже повністю вбереться, а сирок розплавиться.
Тримаю ще кілька хвилин до повної готовності макаронів, потім знімаю з вогню. Подаю з зеленню та соусом.
Віра ГЕРЕГА. м. Вінниця.