Завдяки газованій воді огірочки набувають хрусткості та просолюються швидше.
На 1 л сильногазованої води:
- 900 г огірків
- 3 столові ложки солі
- по пів пучечка кропу й петрушки
- 3 лаврові листки
- 3 кружальця гострого перцю
- 3 великих зубчики часнику
Огірки замочую в холодній воді на 2 год. На дно 2-літрової банки викладаю половину зелені й пластинок часнику; гострий перець. Укладаю огірки. Покриваю зеленню, що залишилася, часником і лавровим листом.
Всипаю сіль. Заливаю в кілька прийомів мінералку. Вона повинна покрити огірки повністю. Закриваю банку кришкою й залишаю за кімнатної температури на 4 год. Потім ставлю в холодильник. Наступного ранку малосольні огірки до молодої картопельки готові!
Лариса ХОМИЧ. м. Київ.