Дуже простий і швидкий рецепт. Із невеликої кількості продуктів виходить ціла гірка м’якого домашнього печива для сімейного чаювання. Вийде абсолютно у всіх.
- 100 мл кефіру
- 1 невелике яйце
- 60 мл олії (без запаху)
- 250 г борошна
- 1 столова ложка цукру (в тісто)
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки соди
- дрібка солі
Кефир підігріти, щоб був теплим. Всипати соду, розмішати до утворення пишної піни та бульбашок. Гасити не потрібно, вона погаситься кислотою з кефіру і не відчуватиметься у випічці. Додати яйце, сіль, цукор і ваніль, перемішати.
Влити олію, перемішати. Всипати поступово борошно. Вимісити тісто — воно виходить м’яким і не липне до рук. Розкачати завтовшки 1 см. Присипати цукром, розподіливши його по всій поверхні. Можна злегка притиснути качалкою. Розрізати пласт на невеликі подушечки приблизно 3х3 см (вони збільшаться вдвічі в духовці). Перекласти на деко, застелене пергаментом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.