Чесно кажучи, люблю здивувати гостей, та так, щоб вони просто ахнули за столом, і постійно шукаю нові ідеї. Остання моя подача салату просто-таки викликала захоплення! Такий кошик може стати родзинкою і вашого святкового столу, а наповнити його можна улюбленим салатом. Красиво, смачно та несподівано!
Кошик:
* хліб або батон
* 1–2 пучки зеленої цибулі з довгими пір’ям
* соломка
Салат:
* 150 г вареного курячого філе
* 3–4 вареної картоплі
* середня варена морквина
* 1 яблуко кислих сортів
* 4 варених яйця
* свіжий огірок
* 4–5 столових ложок зеленого горошку
* кріп
* майонез (за смаком)
* сіль (за смаком)
З батона вирізати коло за діаметром невеликої тарілочки. Товщина — близько 2,5 см, щоб соломка добре трималася. Якщо салат для кошика буде у вас водянистий, хліб можна викласти зеленню, щоб не розмокав. Потім по колу батона вставити соломку на відстані 1 см одна від одної. А далі берете зелений лук (білу частину зріжте для салату) і починайте переплітати між соломинками в шаховому порядку. Так плетете до самого верху, доки не сплетете кошик, кінчики цибулі ховайте всередину. Наповніть кошик салатом: м’ясо розберіть на волокна, дрібно наріжте; картоплю, морквину, огірок, яблуко і яйця наріжте кубиками; цибулю і зелень посічіть; засмачте майонезом, посоліть. Наповніть кошик або розкладіть в два. Красива і зручна «салатниця» готова, та й посуду мити менше!
Любов Пархоменко. Львівська область.