Запіканка з цвітної капусти - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Запіканка з цвітної капусти

3 Листопада, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Запіканка з цвітної капусти

У готовому вигляді запіканка з цвітної капусти добре тримає форму і нарізується на акуратні шматочки.

0
Поділилося
180
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Універсальна запіканка, в яку можна додати шматочки вареної ковбаси, шинки, відвареного м’яса. Виходить 4 повноцінні порції, які можна їсти без гарніру. У готовому вигляді добре тримає форму і нарізується на шматочки.

* 1 кг цвітної капусти

* 300 г сметани

* 200 г ковбаси, шинки (за бажанням)

* 100 г твердого сиру (Голландський, Російський)

* 2 яйця

* неповна чайна ложка солі

* чверть чайної ложки чорного меленого перцю

Капусту розібрати на великі суцвіття. Воду в каструлі довести до кипіння, посолити. Викласти капусту, варити приблизно 5–6 хв. Вона повинна стати середньої м’якості, але не розваритися. Воду злити, трохи охолодити капусту і розібрати на дрібні суцвіття. Сир натерти на середній тертушці. Якщо використовуєте шинку (ковбасу), нарізати її дрібними кубиками. Сметану та яйця перемішати до однорідності. Посолити, поперчити. Додати шинку, перемішати. З’єднати отриману суміш і капусту, трохи перемішати, щоб всі інгредієнти покрилися заливкою. Викласти в форму (близько 20 см в діаметрі), змащену олією. Утрамбувати поверхню, щоб всі суцвіття занурилися в заливку. Притрусити сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати приблизно 40–50 хв. до рум’яної скоринки.

Чому «цвітна»? Вона ж біла!

Багато хто дивується, чому капусту називають цвітною, адже вона білого кольору. Виявляється, в назві мова не про її забарвлення, а про те, що складається із суцвіть. І якщо у звичайної капусти ми їмо листя, то у цієї — бутони.

Порада: якщо у вас великий урожай, то цвітну капусту можна заморозити. Розберіть її на суцвіття (розмір — на ваш розсуд). У каструлю великого об’єму налийте воду і дайте закипіти. Порціями викладіть суцвіття в друшляк і помістіть їх в киплячу воду на 1 хв., щоб капуста була покрита водою. Потім відразу викладіть її з друшляка в ємність з крижаною водою. Це потрібно, щоб зупинити процес варіння, інакше буде м’якою. Охолоджену цвітну капусту викласти на рушник, дати обсохнути і повністю охолонути. Потім розкласти порційно по пакетах стільки, щоб відразу використовувати всю порцію. Заморожувати можна також у сирому вигляді сиру, але заготовлена ​​таким способом цвітна капуста виходить, на нашу думку, смачнішою та соковитішою.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Ще не маєте шарфа? Простий об'ємний візерунок-гармошка

Наступна публікація

Як порахувати шкідливий стаж?

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Як порахувати шкідливий стаж?

Як порахувати шкідливий стаж?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти