Пухкі гарбузові булочки: трохи сонця похмурого дня - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Пухкі гарбузові булочки: трохи сонця похмурого дня

28 Жовтня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Пухкі гарбузові булочки: трохи сонця похмурого дня

Пишні гарбузові булочки з неймовірним ароматом кориці!

0
Поділилося
1.8k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

До складу булочок входить гарбузове пюре, але оскільки додається цедра апельсина і кориця, то в готовій випічці смак гарбуза не відчувається, зате він надає красивого кольору! З даної кількості інгредієнтів виходить 14 булочок.

Тісто:

* 500 г борошна (приблизно)

* 200 г гарбузового пюре (з 300–350 г гарбуза)

* 150 г молока

* 100 г цукру

* 50 г вершкового масла

* 20 г свіжих дріжджів

* 1 яйце

* 0,5 чайної ложки солі

* цедра половини апельсина

* дрібка ваніліну

Начинка:

* 120 г цукру

* 60 г вершкового масла

* 2 чайні ложки кориці

Для змащення:

* 1 яйце та 1 столова ложка води

Заздалегідь дістати всі продукти з холодильника, щоб були кімнатної температури, а масло розм’якшилося. Гарбуз почистити, нарізати великими шматочками. Запекти в мікрохвильовці до м’якості (це найшвидший спосіб), приблизно 5–7 хв. Якщо її немає, можна запекти в духовці. Або ж залити невеликою кількістю води в каструлі, і тушкувати до повної м’якості, потім відкинути на друшляк, щоб вся рідина витекла. Зробити однорідне пюре з гарбуза за допомогою товкачика для картоплі або блендера, повністю охолодити.

Для опари в теплому молоці розвести дріжджі, всипати столову ложку цукру і 100 г борошна (від загальної кількості). Залишити на 15–20 хв. до появи пінної шапочки. Якщо використовуєте сухі дріжджі, їх знадобиться 7 г (2 чайні ложки), тоді активуєте їх так, як вказано на упаковці. В опару, коли підійде, додати цукор, ванілін, сіль, яйце і гарбузове пюре. Всипати 300–350 г борошна (решту підсипати поступово). Вимісити тісто, в кінці вмішати до однорідності м’яке масло. Поступово додати решту борошна, і ще помісити тісто. Покласти його в ємність, поставити в тепло на 1 год, або до підйому в три рази. Тепле місце можна зробити так — поставити в духовку, ввімкнути її буквально на 2 хв. на підігрів, потім відразу вимкнути. Можна поставити в іншу велику ємність з теплою водою.

Викласти тісто на стіл, за необхідності підсипаючи борошно, якщо воно занадто липке. Розділити на дві частини, розкачати кожну в пласт, щоб вийшов прямокутник.

Для начинки цукор змішати з корицею, масло розтопити. Змастити кожен пласт порівну маслом і присипати цукром з корицею. Згорнути в щільний рулет.

Зробити для булочок насічки ножем (на відстані 4–5 см одна від одної). Потім за допомогою нитки розрізати рулет на частини. Підводити нитку знизу, зверху перехрестити і потягнути — це акуратніше і зручніше, ніж ножем.

Перекласти булочки зрізом вгору на деко, застелене пергаментом. Змастити збитим з водою яйцем. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати приблизно 20–25 хв., або до зарум’янювання.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

"Відцвіли вже давно хризантеми в саду..."

Наступна публікація

Хочете посадити дерево у дворі багатоповерхівки -- ідіть за дозволом

Схожі публікації

Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Наступна публікація
Хочете посадити дерево у дворі багатоповерхівки — ідіть за дозволом

Хочете посадити дерево у дворі багатоповерхівки -- ідіть за дозволом

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025

Останні публікації

Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти