Доки триває сезон молодої кропиви, поповніть своє меню доступною, а головне вітамінною зеленню. Ця рослина доволі універсальна для приготування весняних страв.
ФРАНЦУЗЬКИЙ САЛАТ
* 200 г кропиви
* 100 г зеленої цибулі
* 150 г редису
* 2 варені яйця
* лимон
* 50 г оливок
* сіль, чорний мелений перець
* олія
Листя кропиви обдати окропом, обсушити і нашаткувати. Цибулю нарізати і потовкти у дерев’яній ступці. Редис нарізати кружальцями, яйця – кубиками. Для приготування соусу перемішати олію з лимонним соком. Додати терту цедру лимона, подрібнені оливки, сіль, перець. З’єднати кропиву, яйця, зелену цибулю і редис. Заправити салат соусом.
ОМЛЕТ ІЗ БРИНЗОЮ
* 150 г кропиви
* 20 г зеленої цибулі
* столова ложка борошна
* 100 г бринзи
* 150 мл молока
* 3 яйця
* вершкове масло
* сіль
Кропиву крупно нарізати, зелену цибулю подрібнити, бринзу натерти. Тушкувати кропиву приблизно 5 хв., додати цибулю, перець, бринзу, борошно і тушкувати ще 5 хв. Змішати яйця з молоком, злегка підсолити, вилити на сковороду, запекти у розігрітій до 200 градусів духовці до золотавого кольору.
Діана ШЕПЕЛЬ.