Смажений маринований перець - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Смажений маринований перець

24 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Смажений маринований перець
0
Поділилося
2.3k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Маринуємо болгарський перець не зовсім звичайним способом: спочатку будемо його смажити! Смачний, ароматний, пікантний, з нотками часнику маринований перець можна приготувати і на обід, і закрити на зиму.

ШВИДКИЙ РЕЦЕПТ

* 10 шт. солодкого перцю

* маленький пучечок кропу

* 2–3 зубчики часнику

* 0,5 чайної ложки солі

* 0,5 чайної ложки цукру

* 2–3 столові ложки соку лимона

* чорний мелений перець (за смаком)

* олія (для смаження)

Викласти перець цілим на сковороду з олією. Смажити до м’якості та золотистої скоринки на середньому вогні з усіх боків — так він буде готуватися у власному соку (слідкуйте, щоб не підгорів). Сковороду накрити кришкою, оскільки овоч під час смаження виділяє багато соку та сильно «стріляє». Щойно стане м’яким, зняти зі сковороди, дати охолонути. В цей час приготувати заправку: кріп дрібно нарізати, викласти в миску, додати подрібнений часник. Всипати сіль, мелений перець і цукор. Влити лимонний сік і, як охолоне, олію, на якій смажився перець. Все добре розтерти. Перець очистити від шкірочки, вибрати насіння. Сік, що виділився з нього, додати до заправки. Нарізати його великими шматочками, засмачити заправкою. Можна їсти відразу або поставити в холодильник — що довше стоїть, то смачніше. Дуже добре ця закуска поєднується з картопляним пюре і котлетками.

 

ГОТУЄМО ПРО ЗАПАС

Кількість продуктів на банку 0,5 л:

* 500 г невеликого солодкого перцю

* 100 мл води

* 2 столові ложки олії

* 1,5 столові ложки оцту (6%)

* 3 зубчики часнику

* 2 горошини духмяного перцю

* 3 чайні ложки цукру (без гірки)

* чайна ложка солі (без гірки)

Для цього рецепта краще обирати маленький перець, щоб він проліз в горлечко банки, хвостики обрізати до основи. Обсмажити його цілком на олії до рум’янцю з усіх боків (близько 15 хв.) під кришкою. Він має бути м’яким і легко проколюватися виделкою. Зняти з вогню, дати охолонути. Часник нарізати пластинами. У стерилізовані банки покласти духмяний перець і трохи часнику. Солодкий перець в кількох місцях наколоти виделкою, щоб добре просочувався маринадом. Викласти в банку, чергуючи з часником, — занадто щільно трамбувати не потрібно. Всипати сіль, цукор, влити оцет (можна взяти і 9%, тоді знадобиться 1 столова ложка). Залити 100 мл окропу (може, більше, залежить від щільності укладання та розміру плодів). Прикрити банку стерилізованою кришкою. Дно каструлі вистелити тканиною, поставити банку з перцем, влити воду по плічка. Після закипання стерилізувати 20 хв. Відразу закрити під ключ, укутати. Зберігати в сухому, темному і бажано прохолодному місці: погребі, підвалі, темній кімнаті міської квартири.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Молодий інжир зимує в приміщенні

Наступна публікація

Як захиститися від колекторів

Схожі публікації

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Наступна публікація
Як захиститися від колекторів

Як захиститися від колекторів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Лілійники ділять до цвітіння

Лілійники ділять до цвітіння

19 Травня, 2025
Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

19 Травня, 2025
Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

19 Травня, 2025

Останні публікації

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Лілійники ділять до цвітіння

Лілійники ділять до цвітіння

19 Травня, 2025
Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

19 Травня, 2025
Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

19 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти