7 правил догляду за чавунною сковорідкою - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

7 правил догляду за чавунною сковорідкою

23 Липня, 2020
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
7 правил догляду за чавунною сковорідкою

ТРИМАТИ ПРИГОТОВЛЕНУ ЇЖУ В ЧАВУНІ НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ, ПЕРЕКЛАДАЙТЕ ЇЇ В ІНШИЙ ПОСУД

0
Поділилося
94
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Чавунний посуд чудовий тим, що частіше і довше на ньому готуєте, то кращим він стає. Напевно багато хто знає, що в старій чавунній сковороді, що дісталася від бабусі, виходить найсмачніша їжа. І якщо дотримуватися всіх правил по догляду, цей посуд вас не розчарує і послужить довгі роки.

Купивши нову сковороду, в першу чергу відмийте її від заводського мастила. Потім насипте товстий шар солі і нагрівайте на повільному вогні протягом 30 хв., часто перемішуючи. Зніміть з вогню, остудіть сковороду і паперовим рушником очистіть від залишків солі. Злегка намастіть поверхню олією, втираючи. В результаті цієї процедури створюється шар, який захищає від іржі та має невеликі антипригарні властивості.

Збираючись готувати на сковороді, нагрівайте її поступово, бо чавун дуже не любить різкого розжарювання. У разі перегріву зніміть сковороду з вогню і дайте трохи охолонути. Лише після цього можна продовжувати приготування їжі.

Зберігати чавунний посуд потрібно в сухому, вентильованому місці. Деякі виробники рекомендують перед тим, як помістити виріб на зберігання, змастити його олією, але й без цього при дотриманні інших правил з ним нічого не станеться, якщо тільки приміщення не дуже вологе.

Чавун не любить довгих простоїв в роботі. При нормальному використанні (хоча б два рази на тиждень) на його поверхні утворюється шар, який не дає продуктам пригорати. Якщо ж готувати на сковорідці кілька разів на рік, вона втратить свої антипригарні властивості.

Відмивайте сковороду відразу. Якщо надовго замочити її в мийному розчині, він зруйнує антипригарний шар.

Після миття виріб потрібно як слід просушити. Кращий спосіб — це поставити його на кілька хвилин на вогонь до повного висихання.

Зберігати приготовлену їжу в цій сковороді не рекомендують, тому залишки перекладайте в інший посуд.

Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Спортивний щоденник

Наступна публікація

Що вже відомо і що маємо знати про коронавірусну небезпеку

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Що вже відомо і що маємо знати про коронавірусну небезпеку

Що вже відомо і що маємо знати про коронавірусну небезпеку

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти