Ділимося з вами рецептом не просто сирників, а найсмачніших, які буквально тануть у роті. Начебто все просто, але саме в сметанній заливці, яка в процесі запікання перетворюється на чудовий крем, сирники виходять дуже ніжні та легкі. Щоб отримати чудовий результат, чітко дотримуйтеся рецепта і пропорцій.
СИРНИКИ:
* 800 г кисломолочного сиру (від 9%)
* 3 невеликі яйця
* 3 столові ложки цукру
* 4–5 столових ложок манної крупи
* борошно (для обвалювання)
* 0,5 чайної ложки солі
* дрібка ваніліну (або чайна ложка ванільного цукру)
* олія
СМЕТАННА ЗАЛИВКА:
* 300 г сметани (15–20%)
* 3 столові ложки цукру
* дрібка ваніліну (або чайна ложка ванільного цукру)
У миску вбити яйця, додати цукор, сіль і ванілін. Все збити міксером, вінчиком або виделкою, щоб цукор трохи розчинився. Викласти сир, якщо зернистий, бажано розтерти товкачем або пропустити через м’ясорубку. Додати манку, якщо сир щільний, всипте трохи менше манки — кількість крупи залежить від консистенції сиру. Все ретельно вимісити до однорідності. За консистенцією тісто не має бути загустим, бо готові сирники ніжними не вийдуть. Дати тісту постояти хвилин 10–15, за цей час манка вбере в себе частину рідини, розбухне, а тісто стане більш густим. Вологими руками сформувати кульки, потім акуратно обваляти в борошні, трохи придавлюючи. Завдяки цьому сирники точно будуть ніжними, а не тугими через велику кількість борошна. Обсмажити сирники з обох боків до золотистої скоринки. Викласти їх у відповідну за розміром форму для запікання і включити грітися духовку до 180 градусів. Для заливки з’єднати сметану з цукром і ваніліном. Все ретельно перемішати. Бажано, щоб всі кристалики цукру розчинилися. Залити солодкою сметаною сирники і поставити форму в духовку. Запікати близько 20 хв. на середньому рівні.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.