Гомбовці - десерт закарпатської кухні - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Гомбовці — десерт закарпатської кухні

4 Червня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Гомбовці — десерт закарпатської кухні
0
Поділилося
503
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Посипані сухарями кульки-гомбовці — справжня насолода для любителів простих українських страв. Чимось нагадують вареники з солодкою начинкою, тільки смачніші! На Закарпатті цю чудову страву для солодкого варіанту роблять із сиру або дріжджового тіста, начиняють сливою, лекваром (густий закарпатський сливовий мармелад, який готують кілька діб). Також є несолодкі гомбовці з картопляного тіста, їх начиняють м’ясом, печінкою і засмачують шкварками з цибулею. Сезон слив ще не розпочався, а полуниці — саме у розпалі, тому пропонуємо приготувати сирні кульки з цією ягодою. Не полінуйтеся і обов’язково зробіть сухарну підсипку-підливу — смак від цього покращиться в рази! Нею можна просто присипати страву, а можна обкачати кожну кульку в паніровці — саме так і подають закарпатські
господині. Давайте готувати!

ГОМБОВЦІ:

* 500 г кисломолочного сиру (від 9%)

* 3 невеликих яйця

* 100 г цукру

* 0,5 чайної ложки солі

* 1 чайна ложка ванільного цукру

* 3 столові ложки манки

* 200 г борошна

* невелика полуниця (близько 350 г)

* шматочок вершкового масла (для змащення)

СУХАРНА ПРИСИПКА:

* 4–6 столових ложок мелених сухарів

* 2 столові ложки цукру (або за смаком)

* 3 столові ложки вершкового масла

Спочатку зробити присипку. На сковороді розтопити вершкове масло. Всипати цукор і сухарі. Обсмажувати недовго, до золотистого кольору. За бажанням в присипку можна додати мелену корицю — аромат буде неймовірний! Присипку добре струсити в сковороді, щоб вийшла розсипчастою, і відставити.

Сир ретельно розтерти товкачем або перемолоти на м’ясорубці, щоб не попадалися крупинки. Яйця окремо трохи збити з сіллю, цукром і ваніллю. Вилити яєчну суміш до сиру, перемішати. Всипати манку, перемішати, щоб добре розподілилася по тісту. Всипати борошно. Замісити тісто — воно виходить, як на ліниві вареники, липне до рук. Тісто розкачати в джгутики, нарізати шматочками, трохи більше, ніж на ліниві вареники (повинні вийти кульки діаметром приблизно 4–5 см). Кожен шматочок обкачати в борошні, притиснути долонею на товстий млинець, вкласти по ягоді. Краї ретельно зліпити, сформувати акуратні кульки. Опускати в киплячу і підсолену воду, трохи помішуючи, щоб не злиплися. Щойно спливуть, варити 3–4 хв. Викласти шумівкою на тарілку, трохи змастити маслом. Подавати, виклавши на підігріту тарілку, присипавши сухариками і прикрасивши ягодами.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Кущ відцвів, що далі?

Наступна публікація

Про нарахування пенсій

Схожі публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Рисово-кокосові биточки на десерт
Кухонні університети

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Про нарахування пенсій

Про нарахування пенсій

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти