З Євгеном Клопотенком - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Порадницька гостина 2020

З Євгеном Клопотенком

10 Грудня, 2020
in 2020, Порадницька гостина, Рекомендоване
0
З Євгеном Клопотенком
0
Поділилося
88
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter
Немало чоловіків береться в нас за кулінарну тему, та далеко не всім віддячує вона такою славою і популярністю. Чим же захоплює людей цей молодий харизматичний хлопець і яку магію знаходить та відкриває іншим у кулінарії, яку багатогранність та енергетику розгледів у нашій національній кухні — ось і про це зокрема на порадницькій гостині з Євгеном Клопотенком, кулінарним експертом, дослідником української кухні, співзасновником та бренд-шефом ресторану «100 років тому вперед», автором проєкту CultFood.
ПРО СВОЮ ПОПУЛЯРНІСТЬ
Для когось впізнаваність, популярність — це, образно кажучи, автографи, й нерідко люди не знають, що з тим робити. Для мене ж відомість — можливість покращити країну, в якій живу та яку люблю.
Коли вперше потрапив у телевізор, про мене дізналися одразу сотні тисяч людей. Вони зрозуміли, що розбираюся в їжі, й стали за мною слідкувати та прислухатися. Мені треба було діяти швидко. Я використав свою впізнаваність як інструмент для досягнення головної мети: змінити культуру харчування в країні.
ПРО ПОШУК ЗАБУТОГО
Кілька років я витратив на те, аби дослідити нашу історичну кухню. Разом зі своїми студентами мандрував Україною та відшукував старі, забуті рецепти. «Путря», «Качана каша», «Чомбер на дико» — це все українські національні страви, що їли наші пращури. Всі вони — колоритна частинка української історії та культури. Бо їжа — важлива складова культури країни
ПРО ГОТУВАННЯ
Готування — то дуже сакральний процес, який можна порівняти з коханням. Коли чищу помідори — це щось дуже інтимне, наче роздягаю дівчину. Можливо, звучить трохи дивно, наче я не при собі, але на енергетичному рівні це, плюс-мінус, — одні й ті самі відчуття.
ПРО НАШ БОРЩ
«Борщ — це російський суп», — так росіяни кажуть за кордоном. Коли з подивом про це дізнався, зрозумів, що треба захищати наш борщ, бо йшлося вже не про їжу, а про культурну ідентифікацію нації. З’ясувалося, що за 1500 років борщ ні разу не вважався українським. Тобто перші згадки про нього йдуть із України, його готує та їсть кожен українець, але на законодавчому рівні він не є українським. Ми просто не подумали, що то треба документально зареєструвати.
ПРО НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ УКРАЇНСЬКІ КУЛІНАРНІ ТРАДИЦІЇ
Ми звикли починати нове життя з Нового року. Але чомусь кожного 31 грудня стоїмо на кухні та нарізаємо ті ж салати, що й рік, і два, і п’ять тому. Хочемо нового, а готуємо по-старому. Цього року я підготував два меню, які опублікую на своєму сайті, — авторське меню страв, що будуть на моєму новорічному столі, та українське меню. Наприклад, пропоную приготувати верещаку — ароматні свинячі реберця, запечені у квасі зі спеціями та часником.
ПРО НОВІ СМАКИ
Кулінарія — це той випадок, коли сталість абсолютно не можлива. Тому в мене не існує улюблених страв і продуктів. Сьогодні можу захоплюватися гарбузом, а завтра оспівувати гвоздичний базилік і всюди його додавати. Кулінарія дає непристойно багато можливостей і варіантів. То цілий світ смаків! Зачепитися за щось одне — означає перестати розвиватися. У всякому разі, для мене це так.
ПОРАДА
Любіть і цінуйте своє, українське. Й смачного всім життя.
Повну версію порадницької гостини З ЄВГЕНОМ КЛОПОТЕНКОМ можна прочитати в свіжому номері газети «Порадниця» від 10 грудня цього року.
Автор та керівник проєкту Тетяна ВЛАСЮК, головний редактор газети «Порадниця».
Попередня публікація

Як зекономити на оплаті за газ

Наступна публікація

Сад для птахів: робимо їстівну годівничку

Схожі публікації

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”
«Порадниця» довідкова

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

29 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”
2025

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Тетяна І Сергій Сили: «Разом ми — сила!»
Постать

Тетяна І Сергій Сили: «Разом ми — сила!»

15 Травня, 2025
Назар Стригун: “Батьки подарували мені… почуття”
2025

Назар Стригун: “Батьки подарували мені… почуття”

8 Травня, 2025
Лариса Руснак: “Вірю в силу, яка є всередині кожного українця”
2025

Лариса Руснак: “Вірю в силу, яка є всередині кожного українця”

1 Травня, 2025
Як не проґавити розвиток серцевої патології
Здорові будьмо

Як не проґавити розвиток серцевої патології

29 Квітня, 2025
Наступна публікація
Сад для птахів: робимо їстівну годівничку

Сад для птахів: робимо їстівну годівничку

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти