Якщо для вінегрету або олів’є наварили забагато картоплі, її можна заморозити, а потім запекти. Картопля вийде з хрусткою скоринкою, а всередині — наче картопляне пюре. Не бійтеся, крохмаль у картоплі вже схопився, тому вона не буде солодкою.
Охолоджену відварену картоплю викладіть на дошку і покладіть у морозилку, щоб бульби повністю заморозилися. Після заморожування картоплини можна скласти в харчовий пакет, щоб напівфабрикат займав менше місця. Потім, коли зберетеся запікати, дайте картоплі відтанути. Зробіть невеликі надрізи зверху ножем — це для краси.
Щедро змастіть картоплини олією. Помістіть у розігріту до 200—220 градусів духовку приблизно на 40— 50 хв. Час приготування залежить від розмірів бульб. Перед подачею посоліть. Саме завдяки заморожуванню картопля після запікання всередині стає, як пюре.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.