Торт «Шоколадний трюфель» - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Торт «Шоколадний трюфель»

16 Квітня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Торт «Шоколадний трюфель»
0
Поділилося
92
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Цей торт — справжнє шоколадне диво! Дійсно дуже схожий за смаком на цукерки трюфелі. Десерт в міру солодкий, вологий, ніжний.

Тісто на форму 22 см:

  •  250 г борошна
  •  200 г цукру
  •  0,5 чайної ложки солі
  •  1 чайна ложка розпушувача
  •  1 чайна ложка соди
  •  3 середні яйця
  •  110 мл олії
  •  60 г какао
  •  200 мл окропу

Крем:

  •  1 банка згущеного молока (360–380 г)
  •  100 г какао-порошку
  •  500 г молока
  •  90 г темного шоколаду

Просочення:

  •  близько 150 мл молока

Глазур:

  •  80 г молочного шоколаду
  •  40 г вершкового масла

ТІСТО. Просіяти в миску борошно, розпушувач, соду. Додати сіль, цукор, перемішати. Викласти яйця, влити олію, перемішати до однорідності. Какао окремо залити окропом, перемішати. Перелити какао до загальної маси, перемішати. Тісто виходить густим, з ложки ліниво сповзає.

Форму застелити пергаментом, викласти тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 50 хв.

КРЕМ. Згущене молоко змішати з какао, розтерти, щоб не було грудочок. Влити поступово коров’яче молоко, розмішати до однорідності. Поставити на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити, помішуючи, близько 5 хв. Зняти з плити. Викласти в гарячий крем шматочки шоколаду, перемішати до однорідності. Як охолоне, крем загусне. Його не треба охолоджувати, можна одразу збирати торт.

Крем дуже смачний — можна їсти як самостійний десерт або подавати до сирників, млинців, наповнювати тістечка.

ЗБИРАЄМО ТОРТ. Охолоджений корж розрізати на 3 частини. Викласти першу частину в форму, просочити звичайним молоком. На корж розподілити половину крему. Накрити 2-м коржем, трохи притиснути. Просочити молоком, розподілити другу частину крему. Накрити 3-м коржем, трохи притиснути, просочити молоком. Прикрити зверху плівкою, щоб не завітрився. Поставити в холодильник на ніч. Дістати торт із форми.

ГЛАЗУР. Масло та шоколад розтопити на водяній бані. Полити торт глазур’ю, акуратно розподілити. За бажання декорувати тертим шоколадом чи посіченими горішками. Шоколадна глазур на охолодженому торті застигає дуже швидко.

Попередня публікація

Кольрабі швидко достигає

Наступна публікація

Мінімальна зарплата зросла -- яким має бути добровільний пенсійний внесок?

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Мінімальна зарплата зросла — яким має бути добровільний пенсійний внесок?

Мінімальна зарплата зросла -- яким має бути добровільний пенсійний внесок?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025

Останні публікації

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти