Дуже смачний і ніжний сирний суп із фрикадельками має яскравий вершковий смак і прекрасний аромат. Як сказав мій чоловік після дегустації: «Вочевидь, будь-який суп із плавленим сиром приречений на успіх».
На 600 мл води:
* 200 г свинячого фаршу
* 200 г плавлених сирків (наприклад, «Дружба»)
* 5–6 середніх картоплин
* велика цибулина
* вершкове масло (для смаження)
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
* лавровий листок
* 3 горошини духмяного перцю
Фарш солю, перчу. Вологими руками формую фрикадельки (розміром з волоський горіх) і опускаю їх у киплячу воду із духмяним перцем і лавровим листком.
Порада: у фарш для котлет і фрикадельок ніколи не додаю яйце — воно робить їх резиновими!
Варю від моменту закипання 12 хв. Викладаю в миску. Додаю в бульйон кубики картоплі. Варю 10–12 хв. до м’якості. За цей час обсмажую до золотавості на маслі подрібнену цибулю. Коли картопля буде готова, додаю цибулю. Варю все разом 2–3 хв. Дістаю лавровий листок і перець. Подрібнюю картоплю й цибулю на пюре блендером. Суп перчу. Додаю нарізаний кубиками сир. Тримаю на вогні до повного його розплавлення. Солю в самому кінці за смаком, адже сир може бути й сам по собі солоним. Повертаю фрикадельки в каструлю й усе разом прогріваю 2 хв. Подаю такий супчик із сухариками з батона, підсмаженими на сухій сковороді. Прикрашаю зеленню.
Ірина СЕРДЮК. м. Ужгород.