Неймовірно пухкі, м’які всередині та хрусткі ззовні — круглі пончики з кисломолочного сиру.
На 40 пончиків:
- 360 г кисломолочного сиру
- 2 столові ложки цукру
- 2 середні яйця
- 1 чайна ложка соди (без гірки)
- 180–200 г борошна
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- олія
- цукрова пудра
У миску викласти сир, яйця, цукор, ваніль, сіль. Усе ретельно розтерти до однорідності. Зернистий сир заздалегідь пропустити через м’ясорубку. Всипати половину борошна, змішаного з содою. Поступово всипати решту борошно, замісити м’яке, трохи липке тісто, як на сирники.
Руки та тісто трохи присипати борошном, відривати невеликі шматочки й формувати кульки розміром із волоський горіх. Викласти на присипану борошном дошку.
У невелику каструльку налити олію (стільки, щоб пончики «плавали»). Розігріти олію, вогонь зробити трохи нижче середнього. Опускати по 5–6 пончиків у киплячу олію. Смажити близько 4 хв., часом помішуючи ложкою, щоб не прилипли до дна. Вони мають стати золотавими. Готові викладати на паперовий рушник.
Перед подачею щедро притрусити цукровою пудрою, адже тісто не дуже солодке.