Приємний спогад з мого дитинства. У вас продавалися такі крендельки? Купила якось у магазині, а вони зовсім не ті… Тому вирішила спекти сама. Мої смакують точнісінько, як у дитинстві. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 30 «завитушок».
- 230 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 90 г вершкового масла
- 1 столова ложка цукру
- 170—200 г борошна
- 0,5 чайної ложки гашеної соди
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- цукор для посипання
У миску викладаю розм’якшене масло, додаю столову ложку цукру, ваніль і сіль. Добре перемішую. Додаю сир, розтираю до однорідності. Додаю гашену соком лимона соду, перемішую. Поступово всипаю борошно, замішую м’яке тісто, що не липне до рук. Розкочую джгутом. Ділю на 30 шматочків. Із кожного розкочую тоненькі джгутики й згортаю крендельками. Одним боком вмочаю в цукор. Викладаю на деко, застелене пергаментом. Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 10—15 хв.
Ірина ПЕТЧЕНКО. м. Харків.