“Борщ – мабуть, найголовніша перша страва. Його готують із нагоди та без. І існує велика кількість рецептів”, — вважає відомий кулінар.
Щоб приготувати смачний зелений борщ, радить Євген Клопотенко, потрібно вибрати, перш за все, м’ясо. Якщо хочете нежирний варіант, візьміть курятину, але можна — і свинину, телятину, індичину або кролятину.
Для борщу потрібна також свіжа зелень: щавель, петрушка, кропива. Можна використовувати шпинат і кріп до смаку.
Традиційні спеції для борщу – лавровий лист, духмяний перець і сіль. Але, якщо вам хочеться урізноманітнити смак страви, можна додати сік лимона, трохи копченої паприки і пластівці перцю чилі.
ДЛЯ БОРЩУ ПОТРІБНО:
2 курячих стегна вимийте, покладіть у каструлю, додайте одну цілу очищену ріпчасту цибулю, половину моркви і ¼ кореня селери, нарізаного довільними шматочками. Також додайте 3–4 горошини духмяного перцю та 2–3 лаврових листки, залийте 3 л води і варіть 30 хвилин, а після приберіть овочі з бульйону.
Другу ріпчасту цибулю дрібно наріжте кубиками і підсмажте на пательні з невеликою кількістю соняшникової олії до м’якості. Додайте другу половину моркви, натерту на крупній тертушці, підсмажте все разом ще 5 хвилин. 3-4 картоплі, наріжте будь-якими шматочками і додайте в бульйон. Варіть 15 хвилин.
Окремо відваріть 3–4 яйця в підсоленій воді 5 хвилин із моменту закипання, а потім залийте холодною водою, щоб вони легко очищалися. За одну хвилину до приготування борщу додайте порізану зелень: половину пучка щавлю та кропиви. Іншу частину щавлю і петрушку залийте 150 мл води і перебийте блендером до стану пюре, процідіть через сито і додайте в борщ, доведіть борщ до кипіння і вимикайте вогонь.
До столу подавайте гарячим, із розрізаними навпіл яйцями.
Рецепт взятий із сайту klopotenko.com