Характерного смаку, що властивий дріжджовий випічці, у цих пасок не буде, оскільки готують їх за принципом кексу. Але їх плюс в тому, що випікати бездріжджові паски просто, швидко, а виходять дуже смачні.
* 250 г борошна
* 250 г м’якого сиру (від 9%)
* 120 г вершкового масла (82,5%)
* 2 яйця
* 150 г цукру
* 0,5 чайної ложки соди
* столова ложка соку лимона
* чверть чайної ложки солі
* чайна ложка ванільного цукру (або дрібка ваніліну)
* цедра 1 лимона (за бажанням)
* 120 г родзинок (цукатів, в’яленої журавлини, вишні)
* яйце для змащення
У підходящу миску вбити яйця і всипати цукор з ваніліном і сіллю. Збити все до збільшення в об’ємі та світлої пухнастої піни, потім додати м’яке масло (заздалегідь дістати з холодильника і залишити на столі). Ще раз все трохи збити і покласти сир. Вибирайте його будь-якої жирності, головне, щоб сир не був зернистим. Перемішати все і всипати борошно. Тісто для сирних бездріжджових пасок виходить густим, але не дуже щільним. Довго не вимішувати — доки зволожиться борошно. Потім додати цедру, родзинки (або інші сухофрукти) і акуратно вмішати в тісто. Буквально перед випіканням додати в тісто гашену соком лимона соду. Тісто для пасок готове. З даної кількості виходить приблизно 3 невеликих паски. Викласти у форми для випічки, зручно використовувати паперові. Важливо розділити тісто порційно таким чином, щоб у кожній формі була однакова кількість. Змастити верхівки яйцем. Випікати сирні паски в розігрітій до 180 градусах духовці 30–40 хв. Перевірити на готовність дерев’яною шпажкою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.