Як приготувати рибні котлети, щоб вони вийшли соковиті й ніжні, а скоринка була хрумкою? Просто в рибний фарш із сухого минтая треба додати сало і смажити котлети в особливій паніровці — манці та сухарях.
- 1,5 кг філе минтая
- 250 г черствого батона
- 1 середня цибулина
- 200–250 г сала
- 2 яйця
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- панірувальні сухарі та манна крупа (1:1)
- олія
Замочити батон у воді (скоринку зрізати), ретельно віджати. Із сала зрізати шкірочку, нарізати його шматочками. Прокрутити через м’ясорубку рибне філе, батон, сало та цибулину. Додати яйця, 1 чайну ложку солі (з невеликою гіркою) та перець. Усе ретельно перемішати. Дати постояти фаршу 10 хв. Сухарі змішати з манною крупою. Вологими руками сформувати котлети. Обкачати в паніровці. Смажити в розігрітій олії по 5 хв. з кожного боку на невеликому вогні. Після цього накрити сковорідку кришкою, тримати на вогні 2 хв., щоб котлети трохи пропарилися. Готові викласти на паперовий рушник.