Соковита буженина, яка підходить, зокрема, для приготування салатів і бутербродів. Ідеально використовувати ошийок, але й інші частини теж підійдуть.
1. У воду викласти перець, лавровий лист, трави, сіль. Довести до кипіння, варити 2—3 хв., дати охолонути.
2. М’ясо викласти в емальовану каструлю, залити розсолом. Накрити кришкою, поставити в холодильник на 2 доби.
3. Часник вичавити, додати гірчицю, влити олію, посолити, поперчити, розтерти.
4. М’ясо дістати з розсолу, просушити паперовим рушником. Гірчичною масою натерти м’ясо. Загорнути у фольгу.
5. Викласти у форму для запікання. Запікати при 180 градусах 1,5—2 год.
Готовому м’ясу дати охолонути у фользі. Покласти в холодильник на 3—4 год. Нарізати на порції.