Пишні оладки на кефірі без яєць - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Пишні оладки на кефірі без яєць

6 Серпня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Пишні оладки на кефірі без яєць
0
Поділилося
248
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Вони готуються без дріжджів, а виходять анітрохи не гірші: пишні, ніжні, легкі, немов пончики, і не опадають навіть після того, як охолонуть. Сметана, варення або ягоди стануть прекрасним доповненням.

* 250 мл кефіру (жирність значення не має)

* 300–350 г борошна

* 0,5 чайної ложки соди

* 1–2 столові ложки цукру

* дрібка ваніліну (або чайна ложка ванільного цукру)

* олія (для смаження)

Перед приготуванням потрібно знати деякі нюанси: кефір обов’язково брати кімнатної температури, а якщо щойно дістали його з холодильника, то трохи прогріти, щоб став трохи теплим. Соду додавати в останню чергу — так оладки вийдуть пишнішими. А також головний секрет — це сам процес смаження на добре розігрітій олії.

У миску влити кефір. Додати сіль, цукор і ванілін, перемішати. У кілька прийомів додати просіяне борошно і добре перемішати. Вам може знадобитися менше або більше борошна, бо воно буває різної якості і вологості, а також залежить від жирності і густоти кефіру. Орієнтуватися треба на консистенцію: тісто повинно вийти густим, немов сповзати з ложки. В самому кінці додати соду і ретельно перемішати. Соду гасити не треба, їй потрібне кисле середовище і вона погаситься кефіром. У готових оладках її присмак не відчувається зовсім.

Смажити оладки відразу як замісили тісто! Пишність також залежить від правильного смаження. Вогонь повинен бути середнім, а олія гарячою. Коли виклали по столовій ложці тіста, оладки повинні відразу почати смажитися, олія навколо них буде злегка пузиритися, а нижній бік підрум’янюватися, але не горіти. Якщо нагрів буде оптимальним, то оладки встигнуть добре піднятися, повністю пропечуться всередині і не опадуть після того, як знімете з вогню. Якщо нагрів буде недостатнім, оладки слабо піднімуться, при сильному — підгорять, але не пропечуться. Смажити приблизно по 2 хв. з обох боків до рум’яності (час орієнтовний, дивіться на свої оладки). Викладати на паперову серветку.

Ми розповіли дуже докладно про всі тонкощі, щоб у вас напевно все вийшло, а насправді вони готуються дуже швидко. На основі цього рецепта можна приготувати також оладки з яблуками, присипавши цукровою пудрою і корицею.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

«Золота бутса» в італійця

Наступна публікація

«Пакунок малюка» замінять грошовою виплатою

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
«Пакунок малюка» замінять грошовою виплатою

«Пакунок малюка» замінять грошовою виплатою

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти