Ці ліниві вареники готуються без розкочування тіста, що дуже економить час. Вони виходять не забиті борошном, сир відчувається добре, вареники не розпадаються, в міру солодкі.
- 400 г кисломолочного сиру
- 2 маленькі яйця
- 250 г борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 3 столові ложки цукру
- дрібка ванілі
У миску викласти сир. Краще обирати не вологий. Якщо вогкий, добре віджати. Додати яйця, цукор, ваніль і сіль, розтерти. Поступово всипати борошно, його кількість залежить від розміру яєць і вологості сиру. Має вийти еластичне, трохи липке тісто. Зібрати за допомогою ложки в акуратну грудку. Викласти грудку тіста на пласку тарілку, розплющити акуратно ложкою по тарілці на висоту приблизно 2 см. У каструлі закип’ятити воду, посолити. Формуємо вареники: виделку занурювати в окріп і нею відділяти шматочки тіста потрібного вам розміру. Викладати одразу в окріп. Готувати з моменту закипання 5 хв.
Готові вареники подавати з вершковим маслом і сметаною.