Пісний борщ із грибними «вушками» - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Пісний борщ із грибними «вушками»

21 Березня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Пісний борщ із грибними «вушками»
0
Поділилося
41
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Цей рецепт пісного борщу має свою родзинку — це «вушка» з тіста із начинкою з грибів і картоплі, неймовірно смачні та соковиті.

Для борщу:

  •  2 буряки
  •  1 лимон
  •  0,5 чайної ложки солі
  •  1 чайна ложка цукру
  •  150 г червоної квасолі
  •  0,5 головки капусти
  •  1 морква
  •  2 цибулі
  •  четвертина селери
  •  2 столові ложки олії (для смаження)
  •  3 л води
  •  10 гілочок петрушки
  •  3 лаврові листки
  •  5 горошин духмяного перцю
  •  1 солодка червона перчина

Для тіста «вушок»:

  •  300 г борошна
  •  150 мл води
  •  2 столові ложки олії
  •  2/3 чайної ложки солі

Для начинки «вушок»:

  •  3 картоплини
  •  200 г печериць
  •  100 г білих грибів (можна заморожених)
  •  50 г сухих білих грибів

Буряки (чистити не треба) залийте водою, варіть приблизно 1 год. після закипання води.

В іншій каструлі залийте холодною водою квасолю та варіть до готовності (1–1,5 год.).

Для овочевої юшки капустину розріжте на четвертини, цілу неочищену морквину, розрізану навпіл цибулину, очищену селеру, 1 очищену від насіннєвої коробки перчину, петрушку, горошини духмяного перцю, лавровий лист і сіль за смаком викладіть у велику каструлю. Залийте 3 л води та варіть 30 хв. на середньому вогні.

Для тіста змішайте в мисці борошно, воду, олію та сіль. Замісіть еластичне тісто, як на вареники. Поки відкладіть.

Для начинки очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді, потовчіть на пюре. Цибулину наріжте дрібно. Замочіть 50 г білих грибів на 30 хв. Наріжте невеличкими шматочками печериці, білі гриби та відмочені сухі білі гриби. Розігрійте пательню з олією та викладіть цибулю із грибами. Трохи підсоліть і смажте, поки випарується волога. Об’єднайте в мисці картопляне пюре зі смаженими грибами. Начинка готова.

Присипте робочу поверхню борошном і розкачайте тісто для «вушок» на тонкий пласт. За допомогою склянки сформуйте кружечка з тіста. Викладайте начинку та формуйте «вушка», защипуючи тісто, як на пельмені. Закип’ятіть у каструлі воду та відваріть «вушка» у підсоленій воді 3 хв. після закипання. Готові перекладіть у миску та скропіть олією, аби не злиплися.

Варений буряк почистіть і крупно натріть, скропіть соком лимона, додайте 1 чайну ложку цукру і 0,5 чайної ложки солі. Залиште на 1 год. для маринування.

Виберіть з овочевого бульйону готові овочі. Нам знадобиться лише морква, інші овочі вже не будуть потрібні. Моркву теж крупно натріть. До овочевого бульйону додайте натерті буряк і моркву, відварену квасолю. Варіть усе разом 10 хв.

Коли подаватимете страву, в тарілку викладайте по 5–6 вушок і заливайте пісним борщем.

Рецепт з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Підступну килу виявити непросто

Наступна публікація

Як повернути вкрадені з банківської карти кошти

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Як повернути вкрадені з банківської карти кошти

Як повернути вкрадені з банківської карти кошти

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти