В народі кажуть: «Як Масляну відсвяткуєш, таким і увесь рік буде». Хтозна, можливо, саме тому уже протягом багатьох століть існує тверде переконання у тому, що для щасливої долі, потрібно обов’язково покуштувати теплих масляних млинців, щедро политих запашним медом. Сьогодні ділимось деякими хитрощами, які допоможуть вам приготувати головну страву тижня.
ЧОМУ МЛИНЦІ РВУТЬСЯ?
Одна з причин – недостатня кількість борошна при замішуванні тіста. При випіканні тісто дуже швидко втрачає вологу, тому перевернути його практично неможливо. Додайте в млинцеву суміш трохи борошна й ретельно перемішайте. Причиною порушення цілісності млинців може бути також надлишок цукру. Тому його слід використовувати в мінімальних кількостях. Зробити млинці солодшими можна вже після приготування.
НЕ ТЯГНІТЬ «РЕЗИНУ»
Млинцеве тісто має бути однорідним і без грудочок, однак надмірне вимішування призводить до виділення клейковини. У результаті млинці виходять тягучими й несмачними. Щоб уникнути цього, змішайте сухі компоненти, поступово додаючи до них рідкі інгредієнти. Окрім того, не залишайте надовго тісто – смажте млинці відразу, адже чим довше воно стоїть, тим більше борошно насичується рідиною й тісто стає більш густим, що теж може стати причиною «резиновості» млинців.