Кекс із насиченим лимонним смаком і ніжним м’якушем. Смак можна урізноманітнити, додаючи родзинки, цукати, ягоди чи фрукти.
На форму 23х11 см:
- 150 г вершкового масла
 - 3 середні яйця
 - 180 г цукру
 - дрібка солі
 - 30 г лимонного соку
 - цедра 1 лимона
 - дрібка ваніліну
 - 160 г борошна
 - 1 чайна ложка розпушувача
 - 100 г ягід (родзинок тощо)
 - цукрова пудра
 
Усі продукти мають бути кімнатної температури. У мисці з’єднати розм’якшене масло, сіль, ваніль, цукор. Туди ж натерти цедру, влити сік лимона. Збити масляну масу міксером кілька хвилин до побіління та пишності. Ввести яйця, збити кілька хвилин. Окремо змішати борошно та розпушувач. У кілька прийомів всипати борошно, збити на невисокій швидкості міксера до однорідності. Довго збивати не потрібно. Додати до тіста ягоди (родзинки, цукати). Форму застелити пергаментом. Розподілити тісто.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50–60 хв. Дістати з духовки, дати охолонути у формі. Вийняти з форми, притрусити цукровою пудрою.
    
    


















